Priopćenje Stožera civilne zaštite DNŽ

0

Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 14. ožujka 2020.

Do 14.ožujaka 2020. godine Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je pristiglo rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru 405 osoba.

Od toga nad 155 osoba je završen zdravstveni nadzor i sve osobe nisu imale simptoma na koronavirusnu infekciju. Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 36 osobe koje su kućnoj samoizolaciji i dvije osobe koje su u karanteni.

Od tri osobe za koje su iz OB Dubrovnik poslani uzorci na analizu stigla su dva negativna nalaza, dok se rezultati trećeg ispitivanja očekuju tijekom dana. Riječ je o pacijentici koja je nedavno boravila u inozemstvu, ali ne u području obuhvaćenom 1. mjerama vezanim za medunarodni promet ljudi. Njezino opće stanje je dobro.

Prema podacima Lučkih uprava na području DNŽ nije bilo uplovljavanja većih brodova sa stranim putnicima.

Na Zračnoj luci Dubrovnik se očekuju tri međunarodna leta prijevoznika Aegean Airlines za Atenu, LOT Polish-a za Varšavu i Turkish Airlines za Istanbul. Zračna luka Dubrovnik danas ne očekuje velik broj putnika na letovima spomenutih prijevoznika. Prema svim putnicima će se postupati u skladu sa uputama HZJZ-a.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.