Dva nova slučaja u našoj županiji, jedan iz Dubrovnika, drugi iz Slivna

0

 

dbk bolnicaPrema posljednjim dostupnim informacijama, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je 69, a od 35 uzoraka koji su poslani u srijedu, imamo dva nova slučaja: jedan iz Dubrovnika te jedan slučaj u općini Slivno, stoji u priopćenju Županijskog kriznog stožera.

Još uvijek se čekaju nalazi 33 uzorka poslanih na analizu u četvrtak.
U kućnoj izolaciji je 48 pozitivnih osoba. Hospitalizirano je 16 pozitivnih pacijenata. Deset ih je u OB Dubrovnik, a šest u sekundarnom objektu bolnice tj. Studentskom domu. Od četiri pacijenta koji su prethodno stavljeni na respirator i prebačeni u Split, tri su skinuta s respiratora, dva su tijekom jučerašnjeg dana vraćena u OB Dubrovnik na liječenje, a jedan će biti vraćen danas u poslijepodnevnim satima. Jedna osoba je i dalje iz predostrožnosti u Klinici za zarazne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, a njegovo opće stanje je dobro. Također, jedna osoba je ranije preminula, a dvije osobe su izliječene. Do današnjeg dana ukupno je upućeno 636 uzorka na analizu.
U posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje samoizolacije, a od početka pandemije to je ukupno 18 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.
U karanteni su i dalje dvije osobe. ŽC 112 Dubrovnik je do danas zaprimio 1160 poziva građana vezano za koronavirus.

DV

Share.

About Author

Comments are closed.