NEMA NOVIH ZARAŽENIH…

0

Oboljela medicinska sestra zarazila se na jedinici intenzivnog liječenja

“Jučer su prema Zagrebu upućena 64 uzorka, srećom svi su nalazi negativni. Ukupna brojka pozitivnih je 112 osoba, a a prema Zagrebu je poslano 1794 uzorka”. – rekao je na konferenciji za novinare načelnik Stožera Civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo.

Komentirao je to što je jučer nakon dužeg razdoblja bilo dvoje zaraženih.

– Sigurno da bi bili sretniji da nemamo novo zaraženih, ali moramao biti realni i očekivati nove osobe koje će biti pozitivne. Znamo da je i 300 osoba u samoizolaciji. – rekao je Cebalo.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić kazao je kako je “jedna osoba starije životne dobi iz Doma za starije Dubrovnik u jedini intenzivnog liječenja”, dodavši kako ona više nije intubirana.

– Ostalih 11 pacijenata hospitaliziranih u OB Dubrovnik je u stabilnom stanju. Što se tiče studentskog doma, tamo nema hospitaliziranih. Apeliramo na sugrađane da se pridržavaju mejra koje su davno propisane. – naveo je Bekić.

Naveo je kako je jučer zaražena medicinska sestra radila na odjelu intenzivnog liječenja, te kako je bila u kontaktu s pacijentom oboljelim od Covida-19. Dodao je kako je bila stopostotno zaštićena, ali naveo da postoje uvijek situacije gdje je zaraza moguća.

Izvor: dubrovackidnevnik.net.hr

Share.

About Author

Comments are closed.