MARATON LAĐA – HRT-ov prijenos uživo iz studija u Zagrebu, Metkoviću, Opuzenu i Pločama

0

Maraton lađa na Neretvi, koji će se održati 8. kolovoza 2020. prenositi će se po prvi put izravno na HRT-u. Riječ je o zahtjevnoj produkciji koja će se realizirati snimkama iz zraka, kopna i s vode – na raspolaganju će imati preko dvadeset kamera i dronova, a vjerojatno i jedan helikopter, javlja likemetkovic.

Gotovo cijela sportska redakcija HTV-a se toga dana seli u Neretvu. Na projektu će raditi veliki broj reportera, snimatelja i tehničara HRT-a, koji će se javljati iz tri studija postavljenih duž Neretve: u Metkovoviću i Opuzenu će program voditi Mihovil Horvat, a u pločanskom studiju Stjepan Balog.

Istovremeno će u zagrebačkom studiju program voditi Marko Šapit a sukomentator će biti Ante Šprlje, nekadašnji aktivni veslač i dobar poznavatelj Maratona a danas član Nadzornog odbora ULN-a.

Tehničari HRT-a će postaviti dodatne statične kamere na startu u Metkoviću i u cilju u Ploče. A također jedna od tih glavnih kamera će biti postavljena nasuprot Komina koja je uz sami start u Metkoviću vjerojatno najimpresivniji prizor na utrci.

Novinar Boris Jelavić priprema reportaže koje će se prikazivati tijekom prijenosa,a  dok ovo pišemo traje pregled staze od Metkovića do Ploča.

PROGRAM:

  • 4 kolovoza – Opuzen – brzinske utrke
  • 6. kolovoza – 7. Maraton lađarica – Noć lađara u Metkoviću
  • 8. kolovoza – 23. Maraton lađa

 

Share.

About Author

Comments are closed.