Koronavirus: 149 novih slučajeva u Županiji; Ploče: 9 novozaraženih, 10 izliječenih osoba

0

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 149 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 71 osobi muškog spola i 78 osoba ženskog spola; 67 iz Dubrovnika, 30 iz Metkovića, po deset osoba iz Konavala i Župe dubrovačke, devet iz Ploča, po četiri iz Korčule i Opuzena, po tri iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde i Stona, dvije osobe iz Orebića te po jedna osoba iz Slivnog, Vele Luke, Zažablja te s Mljeta.

Izliječena je 81 osoba: 36 iz Dubrovnika, po deset iz Metkovića i Ploča, sedam iz Župe dubrovačke, po četiri iz Konavala i Trpnja, po tri iz Blata i Vele Luke te po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Orebića i Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađena su 593 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 153 319 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 35 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb te su na respiratoru.

U samoizolaciji je 1720 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjera samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 968 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Share.

About Author

Comments are closed.