Ubrzani radovi na projektu aglomeracije

0

Kapitalni, preko 200 milijuna kuna vrijedan, projekt aglomeracije koji se realizira na području Ploča, Peračkog Blata, Baćine, Stabline, Šarić Struge i Rogotina, jedna je od važnijih tema i javnost, zbog niza razloga, zanima kada će biti završen. Nije tajna da projekt kasni, a javnost „dobiva informacije na kapaljku“, kako je na sjednici Gradskog vijeća istaknuo HDZ-ov vijećnik Ivan Žderić, kojega je zanimalo u kojoj je fazi projekt.

Dogradonačelnik Ploča Ivan Marević (SDP) iznio je podatke o projektu.  Zaključno s 17. studenoga 2022. postavljeno je ukupno 18.875,49 metara (37, 88 posto) od ukupno 49.824,90 metara planirane kanalizacije i vodovoda.  Proteklo je 65,35  posto vremena, odnosno 83 tjedna. U 82. tjednu učinak ukupno 14 ekipa na terenu je bio 540 metara, a u 83. tjednu učinak je bio 508,22 metara. Da bi se ispoštivali rokovi, odnosno da bi se sustiglo zaostajanje, tjedni učinak trebao bi biti 703 metara. Do sada je izvedeno 282 od ukupno 1150 planiranih kućnih priključaka. Marević je istaknuo kako od izvođača očekuje daljnje inteziviranje radova kako bi se ispoštivao rok 30. rujna iduće godine.

aglomeracija 1

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević također nije zadovoljan dosadašnjom dinamikom radova. Naglasio je kako je sada vidljiv iskorak u odnosu na prije četiri mjeseca, ali da će Grad, unatoč nadzoru i drugima koji su plaćeni iz projekta, i dalje inzistirati kog izvođača da dodatno ubrzaju dinamiku radova i pokušaju ispoštivati rokove.

Dogovoreno je da prije svake iduće sjednice Gradskog vijeća Grada Ploča direktor Izvora informira vijećnike i javnost u kojoj je fazi projekt.

 

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.