Željeznice RS: Prijevoz 400.000 tona ugljena iz Luke Ploče za Srbiju

0

DOBOJ – U Doboju je danas održan sastanak članova uprava kompanija “Željeznica Republike Srpske” /ŽRS/, “Željeznica Federacije BiH”, “Srbija kargo” i rukovodstva “Elektroprivrede Srbije” na kome je usuglašen nacrt budućeg sporazuma na prijevozu 400.000 tona ugljena tijekom 2023. godine iz hrvatske Luke Ploče za Srbiju, kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH /FBiH/.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o usklađivanju svih elemenata budućeg sporazuma, kao i dogovor na ispunjavanju neophodnih preduvjeta i obaveza budućih potpisnika za početak realizacije prijevoza novih količina uglja iz Luke Ploče za “Elektroprivredu Srbije”, priopćeno je iz ŽRS-a.

“Definiranje preduvjeta za početak realizacije prijevoza novih 400.000 tona uglja u 2023. godini iz Luke Ploče /Hrvatska/ za Srbiju kroz Republiku Srpsku i FBiH, podrazumijeva precizno definiranje obaveza budućih potpisnika sporazuma, način otpreme i dinamiku prijevoza”, ističu iz ŽRS-a.

Budući sporazum i realizacija prijevoza ugljena iz Hrvatske za Srbiju kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH okarakteriziran je kao još jedan od visoko prioritetnih ciljeva u okviru nastojanja za proširivanje i razvoj regionalne saradnje, sa namjerom aktivnog učešća željezničkih poduzeća u stabilizaciji energetske situacije u regiji i nastavku neometanog i kontinuiranog rada elektrana u okruženju, objavljeno je na sajtu Željeznica RS.

Izvor: SEEbiz

Share.

About Author

Comments are closed.