Započeli radovi na rekonstrukciji terena i zgrade NK Gusar

0

„Dobit ćemo moderan sportski kompleks kakav zaslužuju brojna djeca uključena u sport i sportski djelatnici“, istaknuo je gradonačelnik Krstičević

Uvođenjem izvođača u posao sredinom lipnja započeli su radovi na rekonstrukciji terena i zgrade NK Gusar u Kominu. U prvim tjednima napravljen je pristupni put od Banje do igrališta te su odrađene pripremne radnje uklanjanja postojeće opreme te pripreme površina za strojeve kojima će se u narednim mjesecima izvoditi građevinski radovi.

g1 g2

Na prostoru kompleksa do sada je napravljeno sljedeće: srušene su tribine koje će se ponovno izgraditi nakon postavljanja drenaže), demontirana je oprema (koševi, golovi, kućice s klupama…), uklonjen dio ograde nogometnog terena s južne strane, demontirana unutarnja stolarija te vanjska vrata i prozori, uklonjene su nadstrešnice i pregrade dograđenih dijelova zgrade te su uklonjeni nadzemni dijelovi postojeće zgrade. Uklonjeno je i bućalište te postojeća armiranobetonska monolitna vanjska stubišta uz pročelje zgrade i betonski ophod oko zgrade.

g3 g4

Uklonjen je i površinski travnati i zemljani sloj s nogometnog terena te u narednim tjednima slijedi izvedba novih slojeva terena za postavljanje umjetne trave uključujući i izvedbu sustava drenaže igrališta.

„Ovo je kapitalan projekt za Ploče i pločanski kraj i sretni smo što je nakon višegodišnje pripreme dokumentacije i slaganja financijskog okvira konačno krenuo u realizaciju. Dobit ćemo moderan sportski kompleks kakav zaslužuju brojna djeca uključena u sport, sportski djelatnici, jednako kao i sportska tradicija Ploča te izvrsni rezultati u proteklim godinama. Imat će uvjete i infrastrukturu za treniranje kakvi su standard u zapadnoj Europi“, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

g5 g6

Podsjetimo, projekt podrazumijeva cjelovitu rekonstrukciju postojeće zgrade, ugradnju novog termotehničkog sustava, izgradnju novog multifunkcijskog igrališta te drugih sadržaja (parking, pješačke staze, hortikultura).  Projekt je vrijedan 1.088.977 eura te se u 90-postotnom i maksimalno prihvatljivom iznosu sufinancira od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, čiji je udio 966.830 eura.

g7 g8

 

Share.

About Author

Comments are closed.