Protekli tjedan 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama

0

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba teže i 10 ih lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 11 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 611 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 213 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 69 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 11 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 44 osobe.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je 30-godišnjaku koji je u petak, 22. rujna, u kasnim poslijepodnevnim satima, u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, nakon čega je napustio mjesto događaja.
Vozač je vrlo brzo pronađen kada je alkotestiran i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.930 eura i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.090 eura izrečena je 53-godišnjaku koji je u utorak, 19. rujna, u poslijepodnevnim satima, na MCGP Zaton Doli pristupio osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.
Provedenom graničnom kontrolom utvrđeno je da upravlja vozilom dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.
Vozač se oglušio na zapovjedi policijskih službenika da je isključen iz prometa te je napustio granični prijelaz, ali je odmah iza toga sustignut nakon čega je uhićen i doveden u prostorije policije gdje se odbio podvrgnuti alkotestiranju.
Zbog niza počinjenih prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno je sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Share.

About Author

Comments are closed.