NJEGO I NEDA Zlatni pir: Njego slavi 21 rođendan i 50 godina braka!

0

Lijepa priča iz Rogotina,  supružnici Dodig, Njegomir i Nedjeljka, rođena Markota, slave hvalevrijedan jubilej, 50 godina zajedničkoga života.

Kako to i priliči u ovakvim trenucima, okupila se obitelj, kumovi i prijatelji na zajedničkoj proslavi, a bila je to prilika da se napravi mala „rekapitulacija“ prvih zajedničkih pet desetljeća.

1

Njego i Neda, kako ih zna većina njihovih sumještana, odrasli su u Rogotinu, a sudbonosni susret dogodio se u kultnom restoranu „Teta Olga“. Neda je ondje kuhala, prije nego je otišla u „Azbest“ u kojem je provela 15 godina. „Odmah sam vidio da je vrijedna, zgodna i pažljiva, privukla me od prvog trenutka i znao sam da je ona žena za mene“, nije dvojio Njego. Ni Neda nije bila ravnodušna, ističe da je njen udvarač bio dobar, marljiv i zgodan čovjek. Danas, s dovoljne vremenske distance, potvrdit će da je Njego bio pravi izbor.  Hodali su malo više od godinu dana, prije nego što su uplovili u bračnu luku. A bilo je to 24. veljače danas pomalo davne 1974. godine u crkvi Presvetoga Trojstva u Rogotinu. Vjenčao ih je tadašnji rogotinski župnik don Ante Jurić, a kumovi su bili Ante Šunjić – Tarzo i Nikola Barčot – Veli.

2

Njego je 13 godina stariji od svoje supruge, a zanimljivo je što će nakon obilježavanja 50 godina braka, za nekoliko dana proslaviti 21 rođendan. Na svijet je, naime, došao 29. veljače 1940. godine.

3

Dvoje supružnika u pet desetljeća bračnoga života prolazili su uglavnom sve što prolaze i drugi parovi. Bilo je lijepih i onih manje lijepih trenutaka, ali sve su prolazili zajedno, pružajući jedno drugome pomoć i potporu. Njego je većinu radnog staža odradio u Luci Ploče, a jedno vrijeme bio je i na radu u Njemačkoj. Rogotinjani  ga znaju kao vrsnog ribolovca i vrijednog poljoprivrednika, i sada je gotovo svakodnevno na polju.

4

Najveća vrijednost im je obitelj, imaju dvojicu sinova Jadranka i Dubravka i petero unučadi. Upravo im Doris, Nina, Duje, David i Melani unose posebnu radost u njihove umirovljeničke dane, a, uvjerili smo se, i unučad gaji posebne osjećaje prema djedu i baki.

5

Međusobno razumijevanje, povjerenje, potpora i spremnost na žrtvu kada to treba, naravno uz ljubav, „recept“ je koji za dugogodišnji zajednički život, iz osobnog iskustva, nudi bračni par Dodig. A nakon prigodne nedjeljne proslave, od ponedjeljka će se opet vratiti u svakodnevnicu, zajedno kao i do sada.

6

Čestitamo Njegi i Nedi Zlatni pir!!!

Share.

About Author

Comments are closed.