ERK “Leut” Blace: Projektom „Zaronimo zajedno“ upoznali djecu s ljepotama SCUBA ronjenja

0

U sklopu projekta “Zaronimo zajedno”, financiranog sredstvima Zaklade “Hrvatska za djecu”, članovi ERK “Leut” iz Blaca su  održali teorijsku i praktičnu radionicu u kojoj su upoznali djecu sa ljepotama SCUBA ronjenja kao sporta.

Projekt „Zaronimo zajedno” za cilj ima jačanje ekološke osviještenosti djece na vrlo zabavan i edukativan način.

U tu svrhu članovi Leuta su već u ožujsku održali radionicu u Osnovnoj školi Opuzen, uz pomoć Hrvatskog veterinarskog instituta i članova projekta “Očuvanje plemenite periske u Jadranskom moru”. Djeca su upoznata sa potrebom zaštite plemenite periske, očuvanjem morske flore i faune, ali i općenitom potrebom zaštite okoliša u kojem žive.

1 2 3 4 5

Kroz projekt se poseban naglasak stavlja na plivanje i ronjenje kao mogućnosti za bavljenje sportom djece i mladih.  Članovi udruge su željeli djecu upoznati s dobrobitima, ali i opasnostima SCUBA ronjenja, kako bi jednog dana mogli uživati u istom na siguran i za njihov uzrast prihvatljiv način.

Na bazenu postavljenim za tu priliku u Blacama je bilo više od 30 djece iz OŠ Opuzen te područne škole Blace. Ova brojka ukazuje na činjenicu kako su djeca s područja doline Neretve zainteresirana za sportove, među kojim i ronjenje. Tome je sigurno doprinjela i činjenica da su se u projekt aktivno uključile ravnateljica opuzenske škole Valentina Peršin Čubranić i učiteljice Ivana Bašić i Marija Deak.

6 7 8 10 11

Kroz projekt „Zaronimo zajedno” želi se djeci s područja općine Slivno i doline Neretve pružiti mogućnost sudjelovanja u izvanškolskim aktivnostima, što je vrlo bitno budući da su ova djeca u znatno nepovoljnijem položaju u odnosu na svoje vršnjake u većem dijelu RH.

Potrebno je naglasiti kako je ovaj projekt tek jedna od početnih aktivnosti u radu s djecom te kako udruga već sada aktivno radi na organizaciji drugih aktivnosti na vodi te poticanju sporta djece i mladih.

12 13 14

Članovi ERK “Leut” žele zahvaliti O.Š. Opuzen na suradnji i na ukazanom povjerenju.

Share.

About Author

Comments are closed.