MILIJUN KUNA ZA SANACIJU MJESNIH MREŽA

0

Hrvatske vode osigurale su 808 tisuća kuna, a Javna ustanova Izvor Ploče još 202 tisuće kuna za sanaciju mjesnih mreža u Šarić Strugi i Rogotinu.

Nakon uspješno realiziranih sanacijamjesnih mreža naselja Čeveljuša, Mostina, veći dio Stabline, Baćine oko jezera, te Banje, i u ovoj godini JU Izvor nastavlja s planom kompletne rekonstrukcije sekundarnih mreža do kućnog priključka za sve korisnike. Hrvatske vode su prepoznale nužnost izmjene dotrajale mreže u Rogotinu i Šarić Struzi, pa su u planu upravljanja vodama za 2017. godinu osigurale iznos od 808 tisuća kuna za građenje vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Ploče, odnosno sanaciju vodoopskrbe mreže u naseljima Rogotin i Šarić Struga.

Taj iznos predstavlja 80 posto ukupnoga iznosa investicije, a preostalih 20 posto, odnosno 202 tisuće kuna obveza je investitora, JU Izvor Ploče. Postojeće cijevi su napravljene od azbestno – cementnog materijala i u lošem su stanju, što rezultira gubicima vode. Zato će biti zamijenjene novim cijevima, s priključcima do mjernog mjesta. U Izvoru ne kriju zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i ističu kako ih ponosnim čini činjenica da, osim izgradnje velikih projekata kao što je magistralni cjevovod ili izrada projektne dokumentacije za Aglomeraciju Ploče, „manjim“ projektima poput ovoga osiguravaju kvalitetu usluge svim korisnicima, uz maksimalnu iskoristivost proračunskih sredstava EU fondova i Hrvatskih voda.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.