U Pločama devet žutih, jedan crveni karton i kazneni udarac u 93 minuti

0

JADRAN LP   1

USKOK          1

Jadran LP – Uskok 1:1(0:1)

Ploče – Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja 185. Sudac: Matej Čulina (Pridraga).Pomoćnici: Goran Agičić (Zadar) i Petar Mijić (Rodaljice)

Strijelci: 0:1 Ercegović (8), 1:1Musulin (90+3 KU)

Najbolji igrač: Marko Čagalj

Jadran LP: Čagalj, Dulaj (od 88.Lovrić), Krešić, Raič, Kordić (od 9.Mirko Marić), Kalfić, Mario Mariić (od 54.Primorac),  Musulin,  Paponja, Romić, Nikolac

Uskok: Milanković, Božinović, Radovniković(od 80.Vukasović), Katuša(od 90+3.Baturina), Grlić-Kuko, Ercegović,(od 69.Vučemilović-Grgić), Vodanović, Čubelić, Franić, Žižić, Cikojević(od 90+3.Vojković).

cagaljRezime derbija –  vrijeme idealno lijepo, toplo i sunčano, slabi sudac, loši gosti, blijedi domaćini, 2 pogotka, 1 kazneni udarac, 9 žutih kartona i 1 crveni, nezadovoljni gledatelji. Plavi sa ušća Neretve i nakon osam odigranih utakmica još su jedina neporažena momčad trećeligaškog juga.

Utakmica je počela obostrano otvoreno, a borbeno i ofenzivno sa domaće strane. Gosti više orijentirani na sudca i njegove odluke nego na sami tijek susreta. Prvi izglednu priliku su u 8.minuti i pretvorili u pogodak, lopta je dugo od noge do noge šetala kaznenim prostorom domaćih da bi došla do Ercegovića koji je iznenadio domaćeg vratara, ostao je ukopan a lopta je otišla iza njegovih leđa u mrežu. Nakon primljenog pogotka u 20. minuti u prilici je domaći igrač  Abel Kalfić, ali vratar zadnjim naporom brani. Isti igrač imao je tri minute kasnije još jednu priliku ali lopta je otišla pored gola. Drugi dio je donio otvoreniju igru Jadran LP dok su se gosti branili služeći se od dalekometnih izbijanja lopte do jaukanja, prenemaganja i valjanja po terenu što je dozvolio glavni sudac susreta. Bilježimo u 47.minuti prigodu Maria Marića, u 50. i 64. Abela Kalfića ali bez realizacije. Tijekom drugog dijela bila su i dva kraća prekida od 58. – 60. minute i od 65. – 67. kada se ukazivala pomoć igračima jedne i druge momčadi, jer se ulazilo u loptu bespoštedno, u granicama dozvoljenog što je isceniralo i par masovnih sukoba među igračima i naguravanja sa glavnim sucem ovoga susreta.

nnnnnnn

Pred sami kraj gosti su još jednom zaprijetili u 86.minuti kada je pred domaćeg vratara izbio sam Josip Cikojević i nije ga uspio savladati sa svega nekoliko metara jer vratar je panterskim skokom upućenu loptu poslao u korner. Što nije uspjelo gostima kazna je brzo stigla u sudačkim minutama, u kazneni prostor je ušao Abel Kalfić a gostujućem vrataru nije drugo preostalo već da ga obori  i sudac je pokazao na “kreč”. Siguran realizator kaznenog udarca je bio Marko Musulin za 1:1 i konačan rezultat utakmice koju ne bi mogli nazvati derbijem kola po prikazanoj igri i suđenju. Na kraju podjelom bodova više su zadovoljni gosti nego domaćini.

Piše: Branko Kulidžan

 

Share.

About Author

Comments are closed.