Protekli tjedan devet prometnih nesreća na području naše županije

0

Računalna prevara

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 26-godišnji državljanin BiH osumnjičen je za kazneno djelo računalne prijevare.

Sumnjiči se da je u poslijepodnevnim satima, 17. rujna, od 22-godišnjaka kod kojeg je kratkotrajno boravio, a koji je u to vrijeme spavao, otuđio mobilni uređaj.

Obzirom da je znao šifru za otključavanje mobitela, s računa oštećenog je na račun svoje vanbračne supruge u 7 navrata prebacio ukupno 4.500,00 kuna.

Nakon toga, mobitel je isključio i sakrio u stanu te se udaljio prema autobusnom kolodvoru u namjeri napuštanja RH.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan priotvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 9 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 5 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 695 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 248 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 104 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 31 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 23 osobe.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 44 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,81 g/kg izmjerena je u noćnim satima 15. rujna, 57-godišnjaku koji je zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Andrije Hebranga.

Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

 

PU dubrovačko-neretvanska

Share.

About Author

Comments are closed.